Berichten

Guy is “Beste acteur van Wuustwezel”

Guy is “Beste acteur van Wuustwezel”

Op 27 september werden de toneelprijzen van wuustwezel uitgedeeld. Dit is een jaarlijks evenement waarbij alle toneelverenigingen uit wuustwezel bijeen komen en waar een jury hun bevindingen over het laatste jaar meedeelt.

Op het einde worden ook enkele prijzen uitgedeeld. nml: Beste acteur, beste productie en beste decor.

De voorbije jaren was ik al enkele keren genomineerd voor “Beste acteur”, maar dit jaar was het prijs!
Ik werd benoemd tot beste acteur van wuustwezel voor mijn rol van Frans Engels (de clochard) in “Straatje zonder Einde”

Lees hieronder het KLJ rapport:
Gisteren was het zover. UILENSPIEGEL. een avond, vol cultuur, georganiseerd door cultuurraad Wuustwezel. Vol spanning gingen wij er naartoe…. zou KLJ Loenhout in de toneelprijzen vallen… hier ons rapport!!
Een straatje zonder einde werd opgevoerd door KLJ Loenhout.
auteur van het stuk is Maurice De Grauwe. De regie is in handen van Kristof Van Loon.
Jef en Frans, twee chochards, hebben het straatje van hun dromen gevonden. Via de achterpoortjes worden hen zowel de restanten van het culinair restaurant geserveerd als de madeliefdjes die in Paradisio werkzaam zijn. De siciliaan Giovanni, die de plak zwaait in Paradiso, is er het enige obstakel. De clochards en de madeliefjes zijn het erover eens: Giovanni moet opgeruimd worden. De gemaakte afspraken roepen echter heel wat vragen op; want wie is nu uiteindelijk voor wat verantwoordelijk? Hoe echter alles in een nieuwe plooi valt, is louter te wijten aan de schrandere praktijken van de maffia die hoogtij viert in dit beetje luguber blijspel.
Het toneel wordt in een fraai decor gespeeld: een binnenkoer waar enkele straatjes op uitkomen dat uitzicht geeft op de achtergevels van enkelehorecazaken. De vuilbakken en containerbakken, opvallend opgesteld, zijn een geschenk voor de daklozen die eten komen zoeken. Een afgedankte bank biedt verpozing. Voor de personages die rond het pleintje werken, is de binnenkoer een ontmoetingsplaats. Het decor, met oog voor detail opgesteld, is de perfecte sfeerzetter voor dit toneelstuk.
De hoofdrollen zijn weggelegd voor de twee clochards, Frans Engels en Jef, rollen gespeeld door respectievelijk Guy Van Hasselt en Tom Vissers. Vooral Guy Van Hasselt speelt de pannen van het dak; zijn personage is herkenbaar, is ook bij iedereen geliefd wat maakt dat hij zeer zelfverzekerd op de planken staat en dat hij zijn medespelers mee naar een hoger niveau trekt.
Ook vermeldenswaard is het toneelspel van Sil Aernouts. Mooi om zien hoe zij het straatmadeliefje zeer aantrekkelijk en geloofwaardig neerzet.
Omwille van wijziging in keuze van toneelstuk is de voorbereidingstijd van deze productie kort geweest, wat ongetwijfeld extra spanning met zich heeft meegebracht. De regie, in handen van Kristof Van Loon, verdient dan ook een appreciatie.
Het toneelstuk is eigenlijk een beetje luguber blijspel: de milieuactiviste die het sluikstorten aanklaagt, chantage en maffia die hoogtij viert… de vraag wie nu uiteindelijk voor wat verantwoordelijk is, blijft een vraag. De plot in eze opvoering is onduidelijk, wordt ook niet tot uiting gebracht.
Toch is “ een straatje zonder einde” een echte billenkletser. KLJ Loenhout heeft er een heel gezellige boel van gemaakt; het publiek heeft enorm genoten.
Cultuurraad Wuustwezel jury
Liliane Vanhove, Jan Govaerts, Paula Van Hal, Ludo Gommers, Melanie Mertens
Guy, dankzij jou beschikt KLJ Loenhout vanaf nu officieel over de beste acteur van Wuustwezel!!!
KLJ Loenhout dankt iedereen voor de aanwezigheid en geboden hulp om deze productie te verwezelijken en hoopt iedereen terug te zien bij de volgende productie

beatboxerbbg

december 1st, 2018

Geen berichten

Berichten zijn gesloten